Groninger dichters: Gertjan Laan

naar beginpagina                                 naar overzicht Groninger dichters

BIOGRAFIE | POËZIE | CONTACT

Gertjan Laan (Groningen, 1973) studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij voor het seizoen 2001-2002 tot huisdichter werd benoemd. Laan is een generalist pur sang. Dit blijkt wel uit zijn studententijd. Als redacteur voor het Economisch Magazine deed hij interviews met ministers, Tweede Kamerleden en topmanagers uit het bedrijfsleven. Daarnaast was hij fotograaf voor de Economische Faculteitsvereniging.

Voor de Stichting Poëziemarathon organiseerde hij een literaire rondvaarttocht door de Groningse grachten. Ook hield hij op diverse locaties exposities van zijn schilderijen. Laan sloot zijn studie af met een onderzoek binnen de Wetenschapswinkel Economie te Groningen. Dit onderzoek is in boekvorm uitgegeven. Momenteel begeeft Laan zich als starter op de arbeidsmarkt.

De gedichten van Laan laten zich moeilijk in een hoek plaatsen. Zijn gedichten zijn net zo gevarieerd als zijn dagelijkse interesses. Hij experimenteert daarbij veelvuldig met thematiek, vorm, klank en ritme. Laan draagt zijn gedichten voor op radio, TV en poëziefestivals. Hij publiceert in literaire tijdschriften, bloemlezingen en op internet. Daarnaast schrijft hij wekelijks een gedicht voor de Hoogeveensche Courant. Badans (2002, Stichting Universiteitsblad Groningen) is zijn debuutbundel.

Voor een juryrapport naar aanleiding van zijn huisdichterschap zie: http://www.uk.rug.nl/archief/dossiers/huisdichter/0102-jury.html

Zie ook de RuG-huisdichterpagina:
http://www.rug.nl/corporate/universiteit/kunstencultuur/huisdichter/index

Zie www.google.com voor meer over Gertjan Laan.


terug naar boven


POËZIEGroningen

Je kunt ervan houden en gaan sjouwen
radeloos zoekend naar het licht

Als je denkt dat je het gevonden hebt
komt achter je de zon al weer op

Zo is Groningen

Zonder diepte, zonder afgrond
Zonder liefde, zonder dood

Eindeloos, steeds te laat


© Gertjan Laan, 2003


terug naar boven


CONTACT

E-mail adres Gertjan Laan:
gertjanlaanXhotmail.com (vervang X door @)


terug naar boven