Groninger dichters: Simone Kolk

naar beginpagina                                 naar overzicht Groninger dichters

Simone Kolk

Simone Kolk, geboren te Sappemeer in 1969, blijft een mysterieuze verschijning binnen de Groninger dichterswereld. In 1986 won ze een editie van Doe Maar Dicht Maar, begin 1997 publiceerde ze een gedicht in het laatste nummer van het literair tijdschrift 'Zoetermeer', werd derhalve gevraagd een bijdrage te leveren aan de bloemlezing Het Hogere Noorden (Passage, 1997), trad op bij het Crossing Border Festival, ook in 1997 -  en daarna? Of moeten we tot 2008 wachten voor we weer van haar horen, daar ze in cycli van elf jaar schijnt te dichten?

Zie www.google.com voor meer over Simone Kolk.

PECH VOOR DICHTERES
De 28-jarige Simone Kolk beleefde een van de emotioneelste weken van haar leven. Woensdagavond trad ze op in Huize Maas waar ze drie van haar gedichten voorlas. Deze gedichten zijn opgenomen in de bundel Het Hogere Noorden die deze avond werd gepresenteerd. Simone, freelancejournaliste voor diverse Hazewinkelbladen, struikelde voor haar optreden, op weg naar het toilet, op de trap over haar jurk, maar eenmaal op het podium liep alles van een leien dakje. Dat gaf haar moed voor een nog groter optreden, vrijdagavond in Den Haag tijdens het Crossing Border festival.
Het was allemaal te mooi om waar te zijn. Donderdagmiddag werd Simone buiten haar schuld in haar pas aangeschafte autootje aangereden op de ringweg. Het resultaat: autootje in de prak en Simone knap overstuur. Gelukkig wist de dappere inwoonster van Hoogezand zich weer over dit ongeluk heen te zettenen reisde ze vrijdagmiddag af naar Den Haag om tien minuten voor te lezen uit eigen werk. In Huize Maas las Simone woensdagavond drie gedichten voor. Volgens haar eigen zeggen ging dat 'best wel goed'. 'Diep ademhalen, goed articuleren en pauzes nemen', zo onthult zij de geheimen van een succesvol optreden.
(Loeks (Groninger huis-aan-huis-blad), 16-9-1997)

bron: Bart FM Droog, november 2000

terug naar boven